Stress-less in de klas

Een workshop op maat
Zowel kinderen als leerkrachten ervaren steeds meer de gevolgen onze hedendaagse, drukke en druk leggende maatschappij. Er zijn de voorbije decennia heel wat zaken veranderd binnen onze maatschappij en zeker ook binnen het onderwijs.

Er zijn heel wat uitdagingen waar kinderen en leerkrachten, maar ook de hele schoolomgeving, mee te maken krijgen. Vita Vitale gaat graag met jullie als school de uitdaging aan om een workshop of traject van verschillende sessies op maat uit te werken rond één of meerdere door jullie gekozen thema(s).

We kunnen zowel theoretisch als praktisch aan de slag, al geniet een combinatie van beide meestal de voorkeur bij kinderen. Er kan gewerkt worden rond gevoelens, emoties, praktische dagdagelijkse zaken die het leven in de klas een stuk aangenamer kunnen maken, pesten, voeding, natuur, milieu, …….. de lijst is lang.

Zaken als yoga, mindfulness, meditatie, koken, kringgesprek, spelletjes, en nog zoveel meer zijn handige tools om samen aan het werk te gaan. Na elke workshop is er ook altijd een handige tip of een leuk hebbedingetje om later verder mee aan de slag te gaan.

Neem zeker en vast vrijblijvend contact met me op, dan denk ik graag met jullie mee om een gepaste, fijne en effectieve workshop op maat uit te werken, passend binnen jullie vraag, thema, behoefte en budget. Ik kijk er alvast naar uit jullie school te mogen ontmoeten, graag tot binnenkort!

Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

Lekker en gezond in de mond

cooking-703×350
In deze workshop, gericht op kinderen lagere school of kleuters, gaan we in klasverband aan de slag rond het thema voeding.

We bekijken wat gezonde voeding is, leren wat bij over de voedingsdriehoek en kijken kort even waar we zelf staan met onze voeding. We gaan iets dieper in op voedingsallergieën en/of intoleranties, die ervoor zorgen dat voor bepaalde kinderen wat gezond lijkt, net niet zo gezond is. Hier kijken we natuurlijk ook wat speelt binnen de klasgroep, misschien is er wel iemand die glutenvrij moet eten? Iemand die geen noten mag eten? Of iemand lactose-intolerant? Dan hebben we meteen een leuke case om rond te werken.

We proeven dat “andere” voeding ook best lekker kan zijn, en tot slot gaan we samen aan de slag om een lekker en gezond tussendoortje in elkaar te steken. Immers, al doende leer je!

Deze workshop is voorzien voor een halve klasdag maar kan aangepast, uitgebreid of ingeperkt worden volgens wens, budget of behoefte van de leerkracht of klasgroep.

Zeg nee tegen pesten!

zegneetegenpesten
Het doel van deze interactieve workshop is de klasgroep op een zeer sterke, visuele manier de effecten van pestgedrag versus respect voor de andere duidelijk te maken om zo het onderling respect voor elkaar, binnen de klasgroep en voor de leerkracht te bevorderen. Als je gepest wordt dan word je letterlijk en figuurlijk een beetje ziek vanbinnen, elke keer meer tot je helemaal “op” bent…. Alleen hebben kinderen niet altijd door hoe kwetsend woorden kunnen zijn of wat het effect is van hun woorden of daden bij de andere. Deze workshop maakt visueel duidelijk wat ze (nog) niet altijd kunnen aanvoelen en geeft hen een beeld van hoe het voelt om gepest te worden. We zijn allemaal anders, maar toch ook allemaal net hetzelfde.

We proberen samen de band binnen de groep te verstevigen en een positieve boost te geven. Soms kan het er wel eens emotioneel aan toe gaan in deze workshop, maar we sluiten steeds af met een positieve noot en mochten al meermaals ervaren dat het effect van deze workshop meestal een heel positief verhaal kent voor een groot deel van de klasgroep.

Deze workshop is geschikt voor lagere schoolkinderen vanaf het 3de leerjaar.

Feedback

Wat jij voor onze klasjes doet is echt fantastisch en dat verdient een bloemetje!

Juffen & leerlingen derde leerjaar bassisschool Driesprong Deinze