Kind & Ouder(s)

Bij opgroeien komen heel wat uitdagingen kijken
Wanneer kinderen opgroeien komen daar heel wat uitdagingen bij kijken. Zowel voor het kind als de ouder is het een groei – en leerproces. Het is een mooie en boeiende zoektocht naar volwassen worden waarbij hindernissen genomen worden die je kwaliteiten en talenten ten volle doen ontdekken en groeien.

Maar net als bij volwassenen kan het gebeuren dat een kind zich niet goed in zijn/haar vel voelt. Dat een kind moeite heeft met zichzelf, zijn/haar omgeving en het even niet meer weet.

Als ouder is het niet altijd makkelijk hier een gepast antwoord op te bieden. Je wil niets liever dan dat je kind gelukkig is en toch lijkt het ondanks alle inspanningen niet helemaal te lukken.

Als mama van 2 zonen met extra zorgbehoefte heb ik ook zelf mogen ervaren hoe boeiend maar ook hoe frustrerend het kan zijn om als kind en ouder op weg te gaan in onze huidige maatschappij als je anders bent, je niet goed in je vel voelt of het even niet meer weet.

Zaken als faalangst, pestgedrag, een ontwikkelingsstoornis of gedragsproblematiek, gewijzigde gezinssituatie, een minder aangename ervaring, voedingsintoleranties of het feit dat je kind anders is in welk opzicht dan ook, al deze en nog zoveel andere dingen kunnen maken dat uw kind zich boos, verdrietig of angstig voelt, slecht slaapt, zijn/haar gedrag verandert en er van een zorgeloze kinder/oudertijd even geen sprake meer is.

Als coach neem ik naast vakkennis ook mijn eigen ervaringen mee om oplossingsgerichte kind- en/of ouderondersteuning te bieden. Via spel, gesprekstherapie, beweging en met heel veel zachtheid en creativiteit zoeken we praktische oplossingen en antwoorden op hun/uw vragen, gaan we op zoek naar ontspanning, proberen we evenwicht te zoeken/herstellen en gezinsleden dichter bij elkaar te brengen. Een luisterend oor, praktische aanpak, samen leren we kijken naar kwaliteiten en talenten, gaan we op weg naar zelfvertrouwen en een happy kinder/oudertijd.

Ook tijdelijke ondersteuning in afwachting van verdere opvolging binnen een reva of andere is mogelijk. De ondersteuning kan individueel voor het kind of de ouder(s) of als gezin en is zowel aan huis als in de praktijk mogelijk. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.
Gezondheidscoach voor kinderen
Als coach kan ik oplossingsgerichte kind- en/of ouderondersteuning bieden.