Mantelzorgcoach

Een mantelzorgcoach kan jou als mantelzorger ondersteunen

Een mantelzorger is iemand die extra taken op zich neemt voor en/of ondersteuning geeft aan iemand die ziek of beperkt is of omdat iemand afwezig is. (bv langdurige opname ziekenhuis, … )

Dit kan gaan over medische zorgen, huishoudelijke taken, mentale ondersteuning, begeleiding, administratieve taken, dagdagelijkse praktische zaken en zo veel meer.  Zowel binnen je gezin of familie, maar ook daarbuiten kan je mantelzorgtaken op jou nemen.

Vaak doen mantelzorgers dit omdat het vanzelfsprekend is, het hoort er bij en vaak doen ze dit met veel warmte, liefde en plezier.

Maar er komen ook uitdagingen kijken bij het mantelzorger zijn.

Meestal ben je niet alleen mantelzorger maar vervul je daarnaast ook nog een aantal andere rollen die ook aandacht en energie vragen en waarbij het niet altijd evident is om alles gecombineerd te krijgen.

Je rol als mantelzorger kan ook heel veeleisend zijn, fysiek belastend, en/of mentaal veel van je vragen, een rollercoaster aan emoties bij de zorgbehoevende en/of bij jezelf.

Daarnaast is er nog al het praktische waar veel bij komt kijken en de weg door de bomen zien is niet altijd zo evident, waar kan je terecht, bij wie kan je terecht, welke steunmaatregelen zijn er en wat is van toepassing…

Kortom, hoe liefdevol en vanzelfsprekend je je taken als mantelzorger ook op neemt, het kan ook voor jou als mantelzorger af en toe best wel uitdagend zijn of zwaar wegen.

Een mantelzorgcoach kan jou als mantelzorger hierbij ondersteunen.

Vanuit mijn eigen ervaringen als mantelzorger en met de kennis opgebouwd via de opleiding mantelzorgcoach ga ik samen met jou op weg naar het vinden van de juiste balans. Een luisterend oor, ondersteuning, praktische knowhow, iemand die er voor je is, ervaringen delen, een moment van zelfzorg, raad en daad, het kan allemaal. Als mantelzorgcoach omarm ik je graag met de mantel der zorg die jij op dat moment nodig hebt.

Bij Samana kan je bovendien terecht voor (maximaal) 4 gratis sessies bij een mantelzorgcoach. Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie of contacteer Samana rechtstreeks via mantelzorg@samana.be of telefonisch via 02/246 47 74